
İnsan vücudunun tamamıyla temizlenmesine yardımcı olan saunanın insan sağlığına birçok yararı vardır. Sauna yaz aylarına oranla kış aylarında çok daha faydalıdır. Vücuttaki gözenekleri açan ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan sauna ölü deri hücrelerini temizler. Sauna sırasında kişi çok fazla ter atar. Bu nedenle sauna sonrasında mutlaka 2-3 bardak su tüketilmelidir. Saunadan çıktıktan sonra çok yoğun sıcak ortamdan çıkıldığı için serinlemek ve vücudun diriliğini sağlamak amaçlı şok havuzu veya kar çeşmesi kullanılmalıdır.
Buhar veya sauna odasından çıktıktan sonra kan dolaşımını düzenlemek için özel sistemlerle tasarlanmış buz çeşmeleridir. Duvarda bulunan özel bir nozul, üretilen buzun alt bölümde bulunan bir çanak içerisinde toplanmasına sağlar.
Kar çeşmesi, şok havuzu gibi bir anda şok etkisi yaratan soğutucuları sevmeyenler için yumuşak bir geçişle vücut ısısını soğutmak amaçlı yapılmıştır. Vücut serinletme işlemi kar çeşmesinden alınan karın önce kollara ve bacaklara, daha sonra vücudun geri kalanına dairesel hareketlerle sürülmesiyle devam eder. Sert buz parçaları terli vücuda sürülerek ciltte uyuşma duygusu uyandırır.

Kar çeşmeleri sauna ve diğer sıcak terapiler sonrası kar ile vücudu serinletmek için tasarlanmıştır. Soğuk duş veya havuza girmeye oranla daha yumuşak bir sıcaklık geçişi sağlar, bu sebeple soğuk şoklardan hoşlanmayan misafirler tarafından tercih edilmektedir. Vücudu serinletme işlemi kar çeşmesinden alınan karın önce kollara ve bacaklara, daha sonra vücudun geri kalanına dairesel hareketlerle sürülmesiyle devam eder. Sert buz parçaları terli vücuda sürülerek ciltte uyuşma duygusu yaratır. Bu işlem cildi canlandırmak, kan dolaşımını hızlandırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek açısından önemlidir. Bu eşsiz rahatlama terapisi aynı zamanda cildi sıkılaştırır. Kullanım süresi 1-2 dakikadır.
Kar Çeşmesinin Faydaları :
– Vücudu sıkılaştırır
– Cildi canlandırır
– Kan dolaşımını hızlandırır
– Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kar Çeşmesi Nasıl Kullanılır?
Kullanımında herhangi bir zorluk barındırmayan kar çeşmesi buzların ya da karların vücuda sürülmesinden ibarettir. Parçalanmış olarak gelen buz parçaları öncelikle kollara sürülür ve sonrasında bacaklara geçilir.Bunun ardından vücudun diğer kalan kısımlarına da aynı işlem uygulanır. İşlem süresince buzun uygulanmasında dairesel hareketlerin kullanılması ve yavaş olunması gerekir. Aksi takdirde zorlanmalar yaşanabilir.
Kar Çeşmesi Yapımı
Kar çeşmesi yapımı sırasında kullanıcıların ya da işletmenin tercihleri göz önüne alınır. Çeşme, duvara ya da tavana monte edilebilir. Çeşme üzeri birbirinden güzel tasarımlarla renklendirilebilir. Burada da seçim tamamen müşteriye kalır. Buzların döküleceği yer ise cam, özel tasarımlı taş ya da seramik olabilir. Seçimlere göre ölçülendirilen kaseler ortama ayrı bir hava verir. Özel donanımlar ve teknik uygulamalar ardından istenilen sonuca ulaşılır.